SØVN – LÆS MED OM DU FÅR NOK OG HVILKE ALVORLIGE KONSEKVENSER DET HAR

Kvinde, Pige, Dejlig, Læs, Søvn, Drømme

Tager du mon din søvn alvorlig nok?

Hvem kender ikke til at få for lidt søvn, og følelsen af at være helt “ved siden af sig selv” dagen efter. De fleste ved også godt, at det er vigtigt at få sin søvn, Men ved du mon HVOR vigtigt det er og hvilke konsekvenser for lidt søvn har?

Baseret på den lille video nederst i indlæget her, har jeg her lige opsummeret, hvordan søvnmangel giver nogle virkelige uheldige konsekvenser for din krop. Både fysisk og mentalt.

Søvnmangel skaber:

  • Hukommelsesproblemer (hjernen forhindres i at danne og lagre nye hukommelser)
  • Øget ophobning af et toxisk protein kaldet beta amyloid. Og det er altså ikke et protein vi ønsker ophobet i hjernen. Da dette nemlig sættes i forbindelse med alzheimers og øget risiko for udvikling af demens! Om natten sætter hjernen gang i et ret imponerende renselsessystem, der nærmest “vasker” hjernen og skyller det toxiske protein, beta amyloid, ud, så det ikke ophobes. Søvnmangel forhindrer denne vigtige proces. Jo større ophobning, des større risiko.
  • Nedsat reproduktion (altså fertilitet) hos mænd, hvis de kun får 5-6 timers søvn. Det påvirker testosteronniveauet og gør dem ti år ældre i deres evne til at reproducere sig selv, altså faldende evne til at få børn!
  • Nedsat immunforsvar. Efter KUN 1 NAT,ses et 70 % fald i vores natural killer celler, der er cancerbekæmpende celler. Det øger risikoen for både kræft i maven, bryst og prostata. (WHO har klassificeret nattearbejde som carcinogent, dvs at det øger markant risikoen for udviklingen af kræft)
  • Øget pres på hjerte-kar-systemet. Gennem den dybe søvn, falder der ro på dette system, hvor både blodtryk og hjerterytme falder.Allerede ved kun 6 timers søvn eller mindre ses 200% øget risiko for at få et fatalt hjerteanfald.

ALLEREDE EFTER 16 TIMER UDEN SØVN SES FORRINGELSER OG PÅVIRKNINGER I HJERNEN. kROPPEN PÅVIRKES BÅDE FYSISK OG MENTALT. DET VIL SIGE VI HAR BRUG FOR 8 TIMERS SØVN HVER DAG!

Se med i den lille video her: https://www.facebook.com/techinsider/videos/928245714040452/

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *