Romkugler – nærmest sunde :-)

Så fik jeg endelig opskriften færdig. Det krævede lige et par finjusteringer, til glæde for familien og børnenes kammerater, der var yderst velvillige til at stille op til smagsprøver, og komme med deres mening om både smag og konsistens :-). Deres dom er, at de er GODE!

Når du laver dem, skal du evt tilsætte kakao, ahornsirup, syltetøj og romessens lidt afgangen. Konsistensen ændres hurtigt af fx bare 1 spsk ahornsirup eller 1 tsk romessens, så den hurtigt bliver for blød eller tør, hvis det er kakaoen.  1 spsk kan jo nemt varierer lidt, når nu mængderne skal være ret præcise. Jeg er endt på disse forhold, hvor vi synes at både smag og konsistens spiller bedst sammen.

Hvis du lader dejen stå til næste dag bliver de lidt mere faste/tørre i det -ikke at det gør noget. De kan også fryses.

TIP! hvis du bruger krymmel, så vent med at trille dem i det til kort før servering, ellers ligger de og fugter og bliver lidt våde og knap så pæne.

Du skal selvfølgelig starte dagen inden med at ligge de sorte bønner i blød og koge dem næste dag i ca 1 time

Romkugler  ca 35 stk

  • 350 g kogte sorte bønner ( det er ca halvdelen af mængden i tørre bønner)
  • 3 dl dadler, tørre
  • 1 dl havregryn
  • 40 g kakao,  økologisk
  • 4 spsk ahornsirup
  • godt 1 spsk brombærsyltetøj, evt lidt mere og så lidt mindre ahornsirup
  • 1 1/  – knap 2 spsk romessens
  • 3 nip salt, 1 nip = hvad  du ca har mellem to fingre
  • Krymmel eller kokosmel

OBS! Det kræver en rimelig god foodprocessor.

Start med at blende de kogte bønner dadler og havregryn, så du er sikker på at det hele bliver most. Herefter tilsætter du de resterende ingredienser – gerne lidt af gangen. Tilsidst trilles dejen til kugler og trilles i krymmel eller kokos kort før servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *