Er du stresset og lider af dårlig søvn?

Lider du af stress og kender til manglende og dårlig søvn? Det kan være en nærmest ulidelig tilstand at være i, da det samtidig nedsætter din stresstolerance.Dette kan starte en rigtig ond cirkel, hvor det bliver svært at få de anbefalede 7-9 timers søvn, der er gavnlige for helbredet.

MEN! Der kan være hjælp at hente ved at arbejde på at forbedre bakterierne i din tarm. Et nyt studie på rotter viser, for første gang, at kan tarmbakterierne ændres til at indeholde flere af den gavnlige bakterier Lactobacillus Rhamnosus, så forbedres søvnen markant. Og forskerne mener, at resultaterne af dette studie højest sandsynligt kan overføres på mennesker. Nøglen til dette ligger i prebiotika, der kan ses som foder til dine tarmbakterier. Det tyder på, at når bakterierne fordøjer disse prebiotika, så danner de et stof, der påvirker hjernens funktion. Samtidig viste forsøget også, at de rotter, der blev fodret med prebiotika, også klarede sig bedre på forskellige stressmarkører, hvis de blev udsat for stress.

Prebiotika findes særligt i grøntsager. Så der er rigtig god grund til at skrue op for dit grøntsagsindtag og evt få hjælp til at sammensætte en kost, der yderligere stimulerer en sund tarmflora, der er væsentlig for et sundt helbred og spiller ind ved rigtig mange sygdomme og lidelser. Har du brug for hjælp og en ernæringsterapeutisk konsultation, så se mere her

 

 

Reference:
http://www.medicalnewstoday.com/articles/316098.php

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *